Programmaraad Sport Evenementen

LIFESAVING WEDSTRIJDEN

Geslaagd NK Lifesaving teams bij 100-jarige gastbrigade in Vlissingen

rbn-admin, · Categorieën: Geen categorie

Zaterdag 6 en zondag 7 april vonden in het Vrijburgbad in Vlissingen de Nederlandse Kampioenschappen Lifesaving voor teams plaats. Op zaterdag streden maar liefst 133 zwemmers uit de CDE-categorie tegen elkaar. Op zondag waren er 182 senioren en masters. Op beide dagen waren het sporters van elf brigades uit het hele land.

Kijk hier voor de resultaten van zaterdag en hier voor die van zondag.

Gastbrigade 100 jaar!
De gastbrigade dit weekend was de Dr. A. Stavermanbrigade uit Vlissingen. “We bestaan dit jaar honderd jaar”, vertelt voorzitter Evelien Oranje. “Dat vonden we een mooi en passend moment voor het NK in Vlissingen. De laatste keer was in 2019, toen we 95 jaar bestonden. We zijn trots dat we zoveel zwemmers mochten ontvangen. Vooral op zaterdag was het druk, met zoveel fans en publiek op de tribune. Sommige brigades waren wel drie uur onderweg. Ik hoop dat iedereen heeft genoten van de wedstrijd. Wij in ieder geval wel. Het waren twee geslaagde dagen die mede dankzij de inzet van de officials en alle vrijwilligers vlot is verlopen. En ik ben natuurlijk ook trots op ons aspiranten D-jongensteam en ons gemengde C-team, die een zilveren en bronzen medaille haalde.” Dit jubileumjaar organiseert de brigade ook nog een Ocean Event op het Badstrand in Vlissingen, Lifesaving Event Flusing op 27 en 28 juli. 

Met 11 Nederlandse records waren het mooie wedstrijden.

Heel veel dank aan natuurlijk de jubilerende vereniging, de officials, de vrijwilligers, het publiek en aan alle sporters van de deelnemende brigades.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*