Programmaraad Sport Evenementen

LIFESAVING WEDSTRIJDEN

Vervoeren van Duikring

rbn-admin, · Categorieën: Geen categorie

De afgelopen periode zijn er diverse vragen geweest inzake het vervoeren van de D-categorie. Vooruitlopend op het nieuwe wedstrijdreglement (van toepassing vanaf 01-juni-2019, ligt nu in goedkeuringsproces bij Bestuur en gaat daarna naar de AV), hebben we de vervoersregels voor de D-categorie aangepast, zoals hieronder aangegeven:

In de onderdelen voor aspiranten C, D en E kan het vervoeren van een reddingspop vervangen zijn met het vervoeren van een duikring. De benaming van het onderdeel wordt hierop aangepast.

Categorieën E

Deelnemers moeten de duikring vervoeren (en niet voortduwen) met twee handen en de duikring, behalve in de 5-meter zone, te allen tijden boven of op het wateroppervlak houden.

In onderdelen waarbij de duikring (als slachtoffer) vervoerd wordt, wordt verondersteld dat het slachtoffer ademhaalt. Deelnemers moeten de duikring vervoeren, terwijl zij deze boven of op het wateroppervlak houden. Bij het beoordelen of de duikring boven het wateroppervlak is, zullen officials de boeggolven buiten beschouwing laten.

Tijdens het vervoeren van de duikring mag de rugligging niet verlaten worden, en mag het hoofd van de deelnemer niet op enig moment onder het wateroppervlak zijn.

Het “voortduwen” betekent dat de duikring voor het hoofd van de deelnemer gehouden wordt.

De criteria voor het vervoeren van de duikring worden door de wedstrijdofficials alleen toegepast vanaf het moment dat de duikring de relevante 5m of 10m lijn passeert. In de 5m start zone of in het wisselvak worden deelnemers niet beoordeeld op de criteria voor het vervoeren van de ring. Wel dient de rugligging te worden behouden. In het 5 meter finishvak zijn wel de criteria van toepassing.

Categorie C en D

Voor deze categorie zijn twee opties;

– Vervoeren in rugligging, met inachtneming van de beschreven aspecten als bij de categorie E

– Vervoeren in borstligging met een vervoerstechniek gelijk aan de pop bij de categorieën A-B-M. De ring dient hierbij met 1 hand te worden vastgehouden op of naast het lichaam, conform de eisen van de ILS voor het vervoeren van een pop.

Deze wijziging gaat in per 10 februari 2019, dus al geldig bij de RedNed Poolmeeting in Zwolle.

Mochten er vragen zijn, dan verneem ik die graag.
Met sportieve groet,

Wim de Klerk
PRGM Sport Evenementen
redned.lifesavingsport@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*